Skip to main content
Choosing the best 3-in-1 travel system | Bugaboo Blog

De beste 3-in-1 reiskinderwagen kiezen

Ben je helemaal klaar voor de komst van je kleintje, maar weet je nog niet zeker welke kinderwagen het beste bij je past? Ontdek wat de voordelen zijn van een 3-in-1 kinderwagen en waar je op moet letten. Doordat je de reiskinderwagen op meerdere manieren kunt gebruiken, heb je direct vanaf de eerste dag een complete oplossing. Een 3-in-1 kinderwagen voor op reis brengt je na de geboorte van je kleintje naar huis vanuit het ziekenhuis en is je trouwe metgezel tijdens de vele avonturen die nog zullen volgen...

Boven: Lena Loshkina (@lenaloshkina) en haar tweeling genieten van een wandeling in het park.

Wat is een reiskinderwagen?

Een 3-in-1 kinderwagen is vooral een veelzijdige optie, ideaal voor ouders die met een enkele aankoop klaar willen zijn. De  kinderwagensets bevatten over het algemeen het onderstel van de kinderwagen, een wieg, een stoel en een autostoel voor je babyJe kunt een reiskinderwagen gebruiken van baby tot peuter. Het voordeel van een complete kinderwagen voor op reis is dat je niet hoeft na te denken of je wel alles hebt wat je nodig hebt. Of je nu in de buurt blijft of een verre reis maakt, je bent helemaal voorzien. Je hoeft geen losse kinderwagen en autostoel te kopen en je geen zorgen te maken over of de verschillende onderdelen wel passen, of dat je adapters moet kopen...

Kortom: als je de juiste 3-in-1 kinderwagen kiest, bespaar je tijd en geld doordat je geen losse producten hoeft te kopen.

Choosing the best 3-in-1 travel system | Bugaboo Blog

De verschillende manieren waarop je de  Bugaboo Fox reiskinderwagen

Wat is de beste kinderwagen voor op reis? 

Je bent op zoek naar de beste reiskinderwagen. Dan is het handig om op op een rijtje te zetten wat het leven voor jou en je partner makkelijker zou maken. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, is een complete reiskinderwagen misschien wel iets voor jou. Vooral als het er een is die je overal mee naar toe kunt nemen en die ideaal is in alle situaties. Het laatste wat je wilt is lopen slepen met te veel losse onderdelen die net niet lekker passen, waardoor je kleintje wakker wordt als je ze gebruikt. 

Wat is de veiligste reiskinderwagen?

Het is belangrijk dat je 3-in-1 kinderwagen met autostoel voldoet aan de veiligheidsvoorschriften in jouw regio. Je wilt immers dat het systeem ervoor zorgt dat je kindje de juiste ondersteuning heeft voor het hoofdje, de nek en de rug. Dit is vooral bij pasgeborenen van groot belang, omdat hun rug- en nekspieren nog niet volledig zijn ontwikkeld. Let bij het kiezen van een autostoel voor je babybijvoorbeeld goed op de functies en accessoires die ervoor zorgen dat je baby voldoende ondersteuning krijgt. Met de juiste keuze voorkom je dat je baby gewond raakt bij plotseling bewegingen.

Choosing the best 3-in-1 travel system | Bugaboo Blog

Bugaboo Turtle by Nuna autostoel en basis voor autostoel

Wist je dat een autostoel voor je baby verplicht is tijdens de eerste rit naar huis vanuit het ziekenhuis?

Afhankelijk van het land waar je woont, moet je op zoek naar een optie die perfect in jouw auto past, zoals een compatibele basis voor autostoel. Controleer altijd of de autostoel compatibel is met het bevestigingssysteem in jouw auto. Dit kan per automodel verschillen (nieuwer vs ouder) en is ook afhankelijk van de veiligheidsvoorschriften in jouw regio.

Wat de configuratie ook is en of je nu een autostoel hebt voor je baby of je peuter, het is vooral heel erg belangrijk dat je kind veilig en stevig in de gordel zit.

Hoe werkt een reiskinderwagen?

Er zijn tegenwoordig heel wat reiskinderwagens op de markt. Maar om je te helpen een keuze te maken, zijn er twee belangrijke dingen die we willen benadrukken.

#1 – Veelzijdigheid

Het idee van een reiskinderwagen is dat ouders zonder veel gedoe de configuratie kunnen veranderen. Al  onze reiskinderwagens hebben speciaal ontworpen knoppen en kliksystemen, zodat je de wieg in slechts enkele kliks vervangt door een autostoel voor een baby of peuter. De verschillende onderdelen kun je gemakkelijk bevestigen en verwijderen, zodat je in een handomdraai de juiste configuratie hebt voor elke situatie.

Als je overweegt een 3-in-1 kinderwagen voor op reis te kopen, is het handig om goed te kijken naar montage en bevestiging. Bedenkt of dit aansluit bij jouw behoeften en je levensstijl. Het is ook belangrijk dat je kijkt naar hoe de kinderwagen op te vouwen is in de verschillende configuraties.

Choosing the best 3-in-1 travel system | Bugaboo Blog

Raphaëlle.L (@charlie.ma.vie, moeder van twee kinderen, wandelt met haar Bugaboo Bee 5 kinderwagen met autostoel

Gebruiksgemak en een intuïtief design voor het wisselen van wieg naar autostoel of stoel voor een peuter zijn heel belangrijk. Vooral wanneer je vaak van configuratie moet wisselen. Hoe meer functionaliteiten een 3-in-1 reiskinderwagen heeft, hoe makkelijker je hem kunt gebruiken in verschillende situaties (en hem kunt aanpassen aan de verschillende groeifasen van je kind). 

  • Kinderwagen met wieg – je pasgeborene ligt helemaal plat. Gebruik de wieg om lekker met je pasgeboren baby te gaan wandelen. Het hoofdje en nekje van je kindje worden op de juiste manier ondersteund. Al onze wiegen worden geleverd met extra bescherming aan de zijkanten en bovenkant, zodat je baby altijd goed beschermd is bij alle weersomstandigheden.
  • Kinderwagen met autostoel – geschikt direct vanaf de geboorte. Je bent verplicht om je pasgeborene in een autostoel te vervoeren tijdens die eerste rit naar huis vanuit het ziekenhuis. En natuurlijk tijdens alle andere ritten. Als je een reiskinderwagen koopt met een compatibele autostoel, sla je twee vliegen in een klap: je verplaatst je kindje namelijk eenvoudig met stoel en al van de kinderwagen naar de auto en terug.
  • Kinderwagen met peuterstoel – je kindje groeit hard. En daarom heb je ook een comfortabele oplossing nodig voor je peuter. Zodra je kindje de peuterleeftijd bereikt, is de babyautostoel niet meer geschikt. Een 3-in-1 reiskinderwagen die ook geschikt is voor een groeiende peuter en met een gebruiksvriendelijke gordel die je met slechts enkele kliks bevestigt en losmaakt, is dan ideaal voor extra comfort en gemak tijdens een ommetje of langere wandeling.

#2 – Wendbaarheid

Een belangrijk deel van je keuze is wendbaarheid. Want je wilt niet alleen dat je baby comfortabel is, je wilt zelf ook comfortabel achter de kinderwagen kunnen lopen. Een kinderwagen die niet soepel rijdt veroorzaakt alleen maar stress, vooral in smalle ruimten of op een hobbelige ondergrond. 

Afhankelijk van of je op zoek bent naar een de urban kinderwagen  of een all-terrain kinderwagen, is de juiste keuze makkelijker wanneer je weet welke kinderwagens grote of juist kleine wielen hebben. Kinderwagens met kleine zwenkwielen, zoals de Bugaboo Bee 5, zijn soepel een heel gemakkelijk te manoeuvreren. Andere, grotere kinderwagens, zoals de Bugaboo Fox en de Bugaboo Donkey 2 hebben grotere wielen, die er in combinatie met het speciaal ontworpen onderstel voor zorgen dat de kinderwagen op iedere ondergrond gemakkelijk en soepel rijdt. Zelfs wanneer de kinderwagen helemaal volgepakt is.

Choosing the best 3-in-1 travel system | Bugaboo Blog

De Bugaboo Donkey 2 is zelfs nog veelzijdiger en combineert autostoel, peuterstoel en wieg

Hoe bevestig je een autostoel op een reiskinderwagen?

Elke 3-in-1 kinderwagen heeft zijn eigen design, bevestigingsmechanismen en, soms, compatibele adapters waarmee je de autostoel kunt bevestigen op het onderstel van de kinderwagen of de basis van de autostoel. Controleer altijd of de reiskinderwagen daadwerkelijk de juiste keuze is voor jou.

Sommige alles-in-één kinderwagens worden geleverd met een compatibele basis voor autostoel. Een hele handige en gemakkelijke oplossing om je baby veilig in de auto te zetten. Deze zijn speciaal ontworpen voor extra stabiliteit, zodat de autostoel niet naar voren, achteren of opzij beweegt bij een eventuele aanrijding. Als je een basis hebt voor je autostoel, hoef je je niet helemaal over je slapende baby heen te buigen om de gordel vast te maken. Je klikt de autostoel eenvoudig op zijn plaats, zonder dat je je kindje wakker maakt.

Jouw nummer één 3-in-1 reiskinderwagen vinden...

De Bugaboo Turtle by Nuna autostoel is ontworpen voor de veiligheid van jouw kind. En ook zodat je de autostoel gemakkelijk vanaf de kinderwagen in de auto kunt plaatsen en terug. De Bugaboo Turtle autostoel is lichtgewicht en gemakkelijk vast te klikken op de basis voor de autostoel en het onderstel van de kinderwagen. De Bugaboo Turtle by Nuna wordt geleverd met een veilige 5-puntsgordel die volledig te verstellen is afhankelijk van de leeftijd en lengte van je kind.

De stoelhoes is gemaakt van duurzaam, superzacht en ademend materiaal en dus ideaal voor het gevoelige huidje van je baby. De hoofdsteun zorgt ervoor dat het hoofd en de nek van je kindje op de juiste manier worden ondersteund en beschermd bij zijwaartse bewegingen. De hoofdsteun is gemaakt van dezelfde zachte kwaliteitsmaterialen als de stoelhoes, is goed gevuld en helpt oververhitting voorkomen.

Choosing the best 3-in-1 travel system | Bugaboo Blog

Bugaboo Turtle by Nuna met de uittrekbare zonnekap en kenmerkende slimme zonneklep

De zonnekap van deze autostoel is bevestigd aan het frame, zodat hij perfect past en gemakkelijk in gebruik is. De zonnekap is volledig uittrekbaar en voorzien van onze kenmerkende SPF 50+ slimme zonneklep, zodat je kind nog beter bedekt is en wordt beschermd tegen fel licht. Tegelijkertijd creëert het een knusse cocon voor je kleintje – ideaal voor een dutje. De slimme zonneklep wordt op zijn plaats gehouden met magneten, zodat je de autostoel nooit meer hoeft af te dekken met een hydrofiele luier – wel zo veilig!

De Bugaboo Turtle by Nuna basis voor de autostoel is heel intuïtief in gebruik. Dankzij de connectorgeleider aan de zijkant kun je precies zien of je de autostoel goed geplaatst hebt.

Meer informatie over hoe je de Bugaboo Turtle plaatst  vind je in de video. Heb je al een autostoel gekocht voor je baby? Geen probleem! Kijk eens op onze pagina met autostoeladapters. voor de juiste autostoeladapter voor jou.  

Bekijk onze pagina met reiskinderwagens om de verschillende opties te vergelijken en de kinderwagen te vinden die bij je past.

Klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen