Skip to main content

Bugaboo garantie voor kinderwagens

Extra garantie

Registreer je bugaboo product online binnen 3 maanden na aankoop en ontvang een extra jaar garantie. Klik op de link hieronder om je product te registreren. Bugaboo biedt gratis een extra jaar garantie op alle kinderwagens, de Bugaboo Donkey duo-uitbreidingsset, de Bugaboo Runner stoel en de wieg voor de Bugaboo Bee.

Bugaboo garantie voor kinderwagens

Fabrieksgarantie

De fabrikant, Bugaboo International BV, met hoofdkantoor in Amsterdam (verder in dit document aangeduid als “Bugaboo”), levert haar Bugaboo kinderwagens en Bugaboo accessoires (verder in dit document gezamenlijk en afzonderlijk aangeduid als “product”) onder garantie, onderworpen aan de volgende voorwaarden:

1. De fabrieksgarantieperiode is 24 maanden, gerekend vanaf de datum van aanschaf zoals aangegeven op het aankoopbewijs. De overige garantie voor het oorspronkelijke product geldt voor een vervangend onderdeel of product, of een gerepareerd product.

2. Deze fabrieksgarantie geldt alleen in het gebied (VS/Canada, Europa, Rusland, Australië/Nieuw-Zeeland of Azië) waarin het product is aangeschaft. Bugaboo garandeert alleen dat het product voldoet aan de wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften die gelden in het gebied waarin het product is verkocht. Bugaboo behoudt zich het recht voor op toepassing van een afwijkende fabrieksgarantie voor die specifieke gebieden.

3. Deze fabrieksgarantie geldt enkel voor een product dat wordt aangeschaft voor particulier gebruik. Deze beperkte fabrieksgarantie geldt uitdrukkelijk niet voor producten die worden verkregen voor commerciële doeleinden of gebruik, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot producten voor commerciële verhuur.

4. De fabrieksgarantie geeft recht op reparatie, tenzij Bugaboo van mening is dat vervanging of retourzending van het product noodzakelijk is. Bugaboo draagt de kosten en het risico van het vervoer van en naar de verkoper (hierna: “de verkoper”) bij wie je het product hebt gekocht, mits de reparatie onder de fabrieksgarantie valt.

5. Bugaboo behoudt zich het recht voor de fabricage van specifieke modellen, kleuren, bekledingen of accessoires stop te zetten en vervangt derhalve gedurende de fabrieksgarantieperiode onderdelen door vergelijkbare producten, kleuren of bekledingen.

6. Om aanspraak te maken op deze fabrieksgarantie moet je de volgende zaken aan Bugaboo verstrekken:

 • een kopie van het aankoopbewijs, dat van een datum voorzien is;
 • een duidelijke beschrijving van de klacht; en
 • het defecte product en/of foto's van het defecte onderdeel of product.

7. De fabrieksgarantie is niet overdraagbaar. Er kan derhalve alleen een beroep op worden gedaan door de eerste eigenaar.

8. De fabrieksgarantie is niet van invloed op je eventuele wettelijke rechten, zoals het recht om de verkoper aansprakelijk te houden voor defecten. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

 

WAT VALT ER ONDER DE FABRIEKSGARANTIE?

De fabrieksgarantie geldt ten aanzien van het product. Hieronder vallen:

 • alle fabrieksfouten in het onderstel, het frame en de wielen;
 • alle fabrieksfouten in de adapters (adapters voor frame en autostoeltje);
 • ritssluitingen;
 • alle onderdelen van het veiligheidstuigje van de Bugaboo kinderwagen;
 • naden in de bekleding;
 • kleefbanden; en
 • kleurechtheid.

 

DE FABRIEKSGARANTIE GELDT NIET IN DE VOLGENDE OMSTANDIGHEDEN:

 • Als je aanpassingen of reparaties hebt uitgevoerd of laten uitvoeren zonder dat je eerst schriftelijke toestemming van Bugaboo of de verkoper hebt gekregen.
 • Defecten ten gevolge van nalatigheid of een ongeval en/of gebruik of onderhoud anders dan aangegeven in de gebruikershandleiding.
 • Als het serienummer is beschadigd of verwijderd.
 • Schade aan het product ten gevolge van normale slijtage.
 • Onjuiste montage of de installatie van onderdelen van derden die niet compatibel zijn met het product.
 • Schade door onoplettendheid of onopzettelijk toegebrachte schade, abnormaal gebruik of onvoldoende zorgvuldigheid.
 • Onjuiste opslag van/zorg voor het product.
 • Schade aan duwbeugels of bekleding die is veroorzaakt door normaal dagelijks gebruik van het product.
 • Gaatjes of scheurtjes in de banden.
 • Schade ten gevolge van onjuist gebruik of het niet volgen van de gebruikershandleiding.
 • Schade ten gevolge van reparaties die zijn uitgevoerd door hiertoe niet geautoriseerde personen of ten gevolge van onjuiste demontage van het product.
 • Vervoersschade (tijdens luchtvervoer of andersoortig vervoer): inspecteer je Bugaboo-product zorgvuldig nadat het is vervoerd door een luchtvaartmaatschappij (of andere vervoerder), en dien bij eventuele schade direct een claim in bij de vervoerder.
 • Ontevredenheid van de klant over het product met betrekking tot geschiktheid, gewicht, functionaliteit, kleur of vormgeving.

 

BELANGRIJK

De fabrieksgarantieperiode voor dit product is 24 maanden, gerekend vanaf de aanschafdatum zoals aangegeven op het aankoopbewijs. Bewaar het aankoopbewijs op een veilige plek en maak een kopie. Als je aanspraak wilt maken op deze fabrieksgarantie, moet je eerst contact opnemen met de verkoper. Mocht de verkoper het defect niet kunnen repareren of mocht je het product rechtstreeks van Bugaboo hebben gekocht, dan kun je contact opnemen met Bugaboo door een e-mail te sturen naar service.nl@bugaboo.com of te bellen naar het telefoonnummer +3234003268. Voor klachten ontstaan buiten de fabrieksgarantieperiode moet je ook contact opnemen met de verkoper of kun je contact opnemen met een van onze service centers. Een bijgewerkte lijst met service centers kun je vinden op https://www.bugaboo.com/stores/ (selecteer ‘Service center’ in het keuzemenu).

Bugaboo behoudt zich het recht voor om de bepalingen van deze fabrieksgarantie te wijzigen. Je vindt de bepalingen van de meest actuele fabrieksgarantie op onze website: www.bugaboo.com/warranty.

 

VERVANGBARE ONDERDELEN

Wij zijn er trots op dat wij hoogwaardige producten maken die voldoen aan de normen.

Daarom mogen alleen echte onderdelen van Bugaboo of onderdelen die goedgekeurd zijn door Bugaboo, gebruikt worden in combinatie met het Bugaboo product. Neem contact op met de verkoper als er een onderdeel van het Bugaboo product moet worden vervangen. Ga naar https://www.bugaboo.com/stores/ voor een erkend verkooppunt bij jou in de buurt. Via  www.bugaboo.com/strollers/parts kun je beschikbare onderdelen ook rechtstreeks kopen.